Woning zoeken

Wat is CPO?

 

Wat is CPO?

CPO staat voor C
ollectief Particulier Opdrachtgeverschap. Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap koopt een groep particulieren in groepsverband een bouwkavel. In feite bestaat de groep uit de toekomstige buren, die samen een woningbouwproject realiseren. Doordat de opdrachtgever veel zeggenschap heeft bij de totstandkoming van de woningen zullen de woningen voldoen aan de wensen van de gebruikers. Deze vorm van ontwikkeling geeft veel keuze vrijheid.

CPO is goedkoper

In CPO woningen realiseren is meestal goedkoper dan nieuwbouwwoningen kopen bij een projectontwikkelaar. Ten eerste bepaalt de opdrachtgever zelf waar het geld aan uitgegeven wordt. Daarnaast is er geen marge oftewel winst nodig voor de projectontwikkelaar. Bovendien kan er door gezamenlijk te bouwen inkoopvoordeel worden gerealiseerd.

Andere voordelen CPO

Naast lagere kosten zijn er uiteraard nog meer voordelen aan CPO:

*      Veel zeggenschap voor u als toekomstige bewoner;

*      Sociale cohesie en vernieuwing;

*      Kansen voor bijzondere groepen;

*      Je kiest je eigen buren!

Nadelen CPO
Net als alles heeft CPO ook nadelen. Belangrijkste nadeel is dat je in de bouw en ontwikkeling goed thuis moet zijn om een proces met elkaar tot een goed einde te brengen. M4 Wonen heeft heel veel ervaring met het begeleiden van dergelijke processen en kan als toekomstige CPO’ers behoeden voor veel problemen.

Is uw interesse gewekt ga dan naar M4 en CPO